"Maak je eigen drum"! Tijdens deze dag zullen we samen werken aan het creëren van jouw unieke drum.

 

We beginnen de dag met een kennismaking met de huiden die we gebruiken voor de drum. Hier maak je contact met deze elementen en kun je de kracht en spirituele betekenis ervaren. Voor de drum hoop wordt gebruik gemaakt van Es, de Es is een boom die vaak wordt geassocieerd met spiritualiteit en heling. Het wordt gezien als een symbool van wijsheid, kracht en bescherming.  Ook elk dier heeft zijn unieke kwaliteit en brengt zijn eigen spirit mee die samen met jouw energie een drie-eenheid die aan de basis staan van de geboorte van je drum.

Na deze introductie zullen we beginnen met het maken van de drumstok. Hierbij nodig ik je uit om een mooie stok te zoeken in het bos. Dit kan een stok zijn die je aanspreekt vanwege zijn vorm, textuur of de plek waar je hem hebt gevonden. Je mag ook persoonlijke items meenemen die je wilt verwerken in je drumstok en drum, zoals kralen of veren.

Na de lunch zullen we verder gaan met het bouwen van de drum zelf. We zullen de huid op de drumring spannen. Tijdens het maken van de drum zal ik je helpen waar nodig, maar het is belangrijk om te beseffen dat dit vooral jouw proces is, waarbij je geboorte geeft aan je drum. 

Aan het einde van de dag zal ik je nog enkele tips geven over hoe je je drum het beste kunt onderhouden, zodat je er jaren plezier van kunt hebben. We zullen afsluiten met een voorbeeld inwijding van de drum.

Ik kijk ernaar uit om deze intieme en persoonlijke ervaring met je te delen en samen te werken aan het creëren van jouw unieke drum. Tot dan!

 

Beschikbare data

2024

  • 27 januari 10-17u Borger VOL
  • 28 januari 10-17u Borger VOL
  • 24 februari 10-17u Borger VOL
  • 25 februari 10-17u Borger VOL
  • 23 maart 10-17u Borger
  • 24 maart 10-17u Borger (VOL)
  • 27 april 10-17u Borger

De praktische kant

Ter voorbereiding op onze dag wil ik je vragen om aan te geven hoe groot je je drum wilt hebben en welke huid jouw voorkeur heeft. Mocht je nog niet zeker weten, er zijn aantal huiden en hoops aanwezig waaruit je op de dag zelf intuïtief kan kiezen. Houd er rekening mee dat de drum het mooist klinkt wanneer de huid kortharig of kaal ( geprepareerd)  is. De meest gangbare kortharige huiden zijn van koe en paard. Langharige drums zijn prachtig om te zien maar de klank kan vaak sneller dof zijn. De vellen die aanwezig zijn, zijn voornamelijk kortharig. Mocht je toch liever een langharige huid willen, laat het dan weten.

Frame drums, beschikbaar in de maten 30 tot 55cm

Kosten 30 & 35cm drum 200 euro keuze huid geit & koe perkament of met haar

Kosten 40-45& 50cm 250 euro keuze huid geit, koe, paard & kameel perkament of met haar

De workshop sjamanendrum

Locatie; Borger
De exacte locatie van de workshop ontvang je per email.

Heb je een vraag of wil  jezelf aanmelden kan dat via onderstaand formulier. Vergeet niet je voorkeur van grootte en huid door te geven.